دكتر سيد مير منصور موذن جمشیدی » بیماری ها » 7 وضعیت کمر درد که عمدتا زنان را تحت تاثیر قرار می دهد
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

7 وضعیت کمر درد که عمدتا زنان را تحت تاثیر قرار می دهد

تعدادی از کمر دردها و شرایط مرتبط با آن وجود دارد که زنان مستعد ابتلا به آن هستند. علاوه بر این، برای زنان، کمر درد به مرور زمان بیشتر مزمن می شود. شرایط متعددی در زنان شایع تر است (و می تواند انحصاری باشد). مشکلات مربوط به کمر درد معمولاً در سن یائسگی (بالای 50 سال) مشاهده می شود. برای آشنایی بیشتر با علل شایع کمر درد در زنان و دلایل بروز آن، ادامه مطلب را بخوانید.

1. سندرم پیریفورمیس

درد ناشی از اسپاسم در عضله پیریفورمیس شما، یک عضله بزرگ واقع در عمق باسن، سندرم پیریفورمیس نامیده می شود. زنان به دلیل تغییرات هورمونی و حاملگی در لگن بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند.

سندرم پیریفورمیس اغلب باعث تحریک یا فشردگی عصب سیاتیک می شود و از درد سیاتیک تقلید می کند.

سندرم Piriformis ممکن است باعث علائم زیر شود:

  • درد مزمن در ناحیه باسن و لگن که با حرکات مفصل ران بدتر می شود
  • درد هنگام بلند شدن از رختخواب
  • ناتوانی در نشستن طولانی مدت
  • درد تابشی در پشت ران و ساق پا

علائم معمولاً وقتی به پشت دراز می کشید بهتر می شوند.

2. اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک

درد ناشی از مفصل ساکروایلیاک (SI) که قسمت پایین ستون فقرات را به لگن متصل می کند، اختلال در عملکرد مفصل ساکروایلیاک یا ساکروایلیت نامیده می شود. مشکلات مفصلی SI یکی از شایع ترین علل کمر درد است.

زنان به طور معمول سطح مفصل SI کوچکتری نسبت به مردان دارند و منجر به غلظت بیشتری از فشارها در مفصل می شود. استخوان خاجی نیز در زنان وسیع تر، ناهموارتر، کمتر خمیده و بیشتر به عقب متمایل است، که ممکن است در مفصل SI مشکل ایجاد کند.

این عوامل و چندین تفاوت آناتومیکی دیگر می تواند منجر به افزایش خطر انحراف مفصل SI، به ویژه در زنان جوان شود.

اختلال عملکرد مفصل SI همچنین می تواند علائم شبیه به سیاتیک را ایجاد کند. ویژگی های مشترک شامل 6 مورد است:

  • درد پایین کمر
  • یک درد مبهم یا دردناک مستقیم بر روی باسن، که گاهی اوقات ممکن است به یک درد شدید تبدیل شود.
  • درد شدید در ران که معمولاً از زانو عبور نمی کند.
  • درد مفاصل SI معمولاً هنگام نشستن، دراز کشیدن به طرف آسیب دیده و یا بالا رفتن از پله ها افزایش می یابد.

آرتروز کمر و ستون فقرات (استئوآرتریت) مفاصل فاست (مفاصلی که مهره های شما را به هم متصل می کند) در زنان شایع است. این خطر با افزایش سن یا وزن بیشتر است.

کمر درد

3. آرتروز ستون فقرات

آرتروز نخاعی باعث تجزیه غضروف فیبری در مفاصل صورت می شود. بدون محافظتی که غضروف ارائه می دهد، ممکن است استخوان های شما به هم بمالند و باعث درد شوند. آرتروز کمر می تواند باعث علائم زیر شود:

  • درد در قسمت فوقانی یا تحتانی کمر، کشاله ران، باسن و ران
  • سفتی و درد پشت
  • جرقه های گاه به گاه و درد شدید

درد ممکن است در یک طرف کمرتان ایجاد شود، با اعمال فشار خارجی افزایش یابد، و یا با خم شدن ستون فقرات به جلو تسکین یابد.

4. اسپوندیلولیستزی دژنراتیو

هنگامی که مهره ای در ستون فقرات شما به دلیل انحطاط روی مهره زیر آن می لغزد، به آن اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو می گویند. این وضعیت در زنان یائسه بیشتر به دلیل سطوح پایین استروژن شایع است.

هنگامی که استروژن کم است ، تخریب دیسک مهره افزایش می یابد و رباط هایی که مهره ها را کنار هم نگه می دارند شل می شود و باعث بی ثباتی ستون فقرات می شود. همچنین احتمال ابتلا به آرتروز نخاعی در این گروه سنی بیشتر است و خطر لغزش مهره ها را افزایش می دهد.

اسپوندیلولیستزی دژنراتیو می تواند باعث علائم زیر شود:

  • کمر درد با درد تابشی در پاها
  • درد هنگام راه رفتن

تسکین درد معمولاً هنگامی که به جلو خم می شوید تجربه می شود. می توانید در مورد دردهای اسکلتی عضلانی بیشتر بدانید.

5. Coccydynia (درد دنبالچه)

درد در انتهای دم ستون فقرات (coccyx) عمدتا به دلیل ضربه رخ می دهد. این بیماری به دلیل تفاوت در شکل و زاویه لگن و آسیب در هنگام زایمان در زنان شایع تر است.

در هنگام نشستن، استخوان دنبالچه به عنوان یک تحمل کننده وزن عمل می کند.

هنگامی که از جایتان بلند می شوید، درد کوکسیدینی به طور ناگهانی تسکین می یابد. شما ممکن است ترجیح دهید برای جلوگیری از درد استخوان دنبالچه به جلو خم شوید یا تکیه دهید.

6. اندومتریوز

اندومتریوز یک اختلال زنان است که منحصراً زنان را درگیر می کند. این وضعیت باعث رشد بافت های رحم در خارج از رحم می شود. علائم شامل:

  • چرخه قاعدگی دردناک همراه با درد شدید لگن و پایین شکم
  • درد در ناحیه تناسلی
  • کمر درد، به ویژه در دوران قاعدگی

درد لگن یا کمر ممکن است مزمن شود و در طول قاعدگی مشخص شود.

7. شکستگی های ناشی از پوکی استخوان

وقتی تراکم استخوان شما کاهش می یابد و باعث شکنندگی و مستعد شکستگی می شود، به این وضعیت پوکی استخوان می گویند. پوکی استخوان زمانی اتفاق می افتد که میزان از دست دادن استخوان در مقایسه با تشکیل استخوان جدید بیشتر باشد. زنان در سن یائسگی 4 برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. این تفاوت ممکن است به دلیل کمبود هورمون استروژن، از دست دادن استخوان در سنین پایین تر و از دست دادن استخوان با سرعت بیشتری باشد.

پوکی استخوان به خودی خود می تواند باعث درد استخوان شود، اما معمولاً ممکن است باعث شکستگی فشاری در ستون فقرات شما شود و در نتیجه باعث کمر درد شود. شکستگی فشاری ستون فقرات می تواند باعث:

  • کمر درد حاد و موضعی که معمولاً در قسمت میانی کمر یا ناحیه ای بین وسط و پایین کمر ایجاد می شود.
  • درد ممکن است در جلو گسترش یابد و با مشکلات قلبی یا ریوی اشتباه گرفته شود.
  • بسته به شدت، این وضعیت ممکن است به یک فوریت پزشکی تبدیل شود.

زنان ممکن است بدون هیچ علت مشخصی دچار کمر درد شوند. تغییرات معمول در چرخه زندگی زنان، از جمله بارداری، زایمان، عدم تعادل هورمونی، افزایش وزن (به ویژه در ناحیه شکم) می تواند مجموعه ای از وقایع را به دنبال داشته باشد که منجر به کمر درد می شود.

اگر کمر درد دارید که با مراقبت از خود برطرف نمی شود، علائم عصبی (بی حسی یا ضعف) ایجاد می کند یا بر کار روزانه شما تأثیر می گذارد، با متخصص ارتوپد مشورت کنید. پزشک می تواند علت کمر درد شما را شناسایی و درمان کند. یک پزشک متخصص آموزش دیده همچنین می تواند اصلاحات لازم در شیوه زندگی، مانند پیروی از رژیم غذایی ضد التهابی و برنامه منظم ورزش برای جلوگیری از عود بیماری را توصیه کند.

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

درمان آرتروز دست

درمان آرتروز دست

درمان آرتروز دست امروزه با روش های جدید مقدور می باشد. تقریباً از هر پنج نفر در دنیا یک نفر از نوعی آرتریت رنج می‌برد که استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید شایع‌ترین آنها هستند. آرتریت می تواند هر ناحیه...

درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر، از جمله مواردی است که افراد با بالا رفتن سن اغلب به دلیل مشکلات ایجاد شده درستون فقرات می توانند از آن استفاده کنند. دیسک کمریکی از این عارضه ها است که بر اثر افزایش سن رخ می دهد....

عوارض تعویض مفصل شانه

عوارض تعویض مفصل شانه

عوارض تعویض مفصل شانه یکی از نگرانی های بسیاری از بیماران کاندیدای این جراحی است. جراحی تعویض مفصل شانه مانند بسیاری از جراحی‌ها، ممکن است با عوارضی همراه باشد. عوارض جراحی تعویض مفصل شانه شامل...

آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه یک روش جراحی موثر است که تحت بیهوشی عمومی و از طریق دو یا سه برش کوچک در قسمت بالای شانه انجام می شود. در این روش یک تلسکوپ کوچک (آرتروسکوپ) در این برش ها قرار داده می شود و می توان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *