اگر شما ورزشکاری هستید که در ورزش های تماسی شرکت می کنید ممکن است در معرض خطر شکستگی زانو باشید. شکستگی زانو یک شکستگی یا ترک در یک یا چند استخوان در مفصل است، که از شکستگی کوچک تا شکستگی کامل استخوان را شامل میشود. آسیب های ورزشی، تصادفات اتومبیل و زمین خوردن از شایع ترین علل این آسیب به زانو هستند. متخصص ارتوپد، دکتر جمشیدی تشخیص و گزینه های درمانی جراحی و غیرجراحی را برای بیماران در تهران و زنجان که دچار شکستگی زانو شده اند، ارائه می دهند. تا پایان مقاله با همراه باشید تا بیشتر در مورد شکستگی زانو بدانید.
دلایل ایجاد شکستگی زانو
صدمات و شرایط متعددی منجر به زانو درد می شود. درد زانو در مواردی ممکن است به دلیل شکستگی زانو اتفاق بیافتد. شکستگی زانو با ترک در یک یا چند استخوان در مفصل همراه است و ا شکستگی کوچک تا شکستگی کامل استخوان را شامل میشود. آسیب های ورزشی، تصادفات اتومبیل و زمین خوردن از شایع ترین علل این آسیب زانو هستند. دکتر جمشیدی، بهترین متخصص ارتوپد در تهران در درمان علائم شکستگی زانو و بازگرداندن بیماران به یک سبک زندگی فعال و بدون درد بسیار با تجربه است.
شکستگی زانو معمولاً ناشی از یک رویداد تروماتیک است و برای هر نوع شکستگی متفاوت است. شکستگی های رایج زانو عبارتند از:
- شکستگی کشکک: این شکستگی ها حدود 1 درصد از کل شکستگی ها را تشکیل می دهند و در بیماران 20 تا 50 ساله بیشتر دیده می شوند. این آسیب معمولاً در اثر ضربه مستقیم به کشکک زانو در ورزش یا در اثر افتادن مستقیم روی کشکک ایجاد می شود.
- شکستگی برجستگی تیبیا: این شکستگی ها در اثر ضربه مستقیم به استخوان ساق پا در هنگام خم شدن زانو یا در حین افزایش کشش زانو ایجاد می شوند. بیماران جوانتر معمولاً این آسیب را در اثر ضربه شدید (آسیب ورزشی) تجربه می کنند، در حالی که بیماران مسن تر این آسیب را معمولاً به دلیل ضربه با فشار کم تجربه می کنند.
- شکستگی توبرکل تیبیا: این شکستگیها در ورزشکارانی که در ورزشهای پرشی مانند بسکتبال فعالیت میکنند، شایعتر است.
- شکستگی پلاتوی تیبیا: این شکستگی ها در بیماران مسن که از پوکی استخوان رنج می برند و همچنین بیمارانی که در هنگام سقوط از ارتفاع یا فعالیت ورزشی در معرض ضربه شدید قرار می گیرند، شایع است.
شکستگی زانو می تواند عوارض مختلفی از جمله استئوآرتریت، سندرم کمپارتمان، مشکلات عصبی عروقی و غیره ایجاد کند. شکستگی باز نوعی شکستگی جدی است که با نمایان شدن استخوان از طریق پوست مشخص می شود. این شکستگی ها، آسیب بسیار بیشتری به رباط ها، تاندون ها و ماهیچه های اطراف وارد می کند. زمان بهبودی نیز در بسیاری از موارد بیشتر است.
در مورد سندرم هالوکس والگوس بیشتر بدانید.
جلوگیری از شکستگی زانو
پیشگیری از شکستگی زانو دشوار است، مگر اینکه از برخی ورزش ها یا فعالیت های بدنی به طور کامل اجتناب شود. با این حال، جلوگیری از شکستگی زانوواقع بینانه نیست، اما مهم است که ورزش های بدنی را با احتیاط انجام دهید، از مناطقی که نور ضعیفی دارند برای تردد و ورزش اجتناب کنید، خانه خود را طوری سازماندهی کنید تا از خطرات جلوگیری شود. همچنین ضروری است که در هنگام رانندگی کمربند ایمنی را ببندید تا احتمال شکستگی زانو ناشی از تصادفات رانندگی به حداقل برسد.
در مورد درمان زانوی دونده بیشتر بدانید.
علائم شکستگی زانو
علائم شایع شکستگی زانو عبارتند از:
- درد، تورم، حساسیت و کبودی بلافاصله پس از حادثه
- مشکل در خم کردن زانو
- افزایش درد در حین حرکت
- شکل تغییر شکل در زانو یا ساق پا
- ایجاد شکستگی باز و استخوان قابل مشاهده
تشخیص شکستگی زانو
اکثر شکستگی ها نیاز به ارزیابی اورژانس برای تعیین شدت آسیب و نیاز به درمان فوری دارند. بعد از تشخیص شکستگی پای اکثر بیماران در زانوبند یا آتل قرار می گیرند. کپرس سرد برای کاهش تورم توصیه می شود. در طی ارزیابی سرپایی بعدی، دکتر جمشیدی زانوی بیمار را معاینه می کند. در طول معاینه، او میزان درد، دامنه حرکت و هرگونه تغییر شکل قابل مشاهده را تعیین می کند. یک سری عکس برداری با اشعه ایکس برای نشان دادن نمای جلو و کناری شکستگی زانو انجام خواهد شد. اشعه ایکس همچنین به شناسایی کشکک دو قسمتی کمک می کند.
در مورد دکتر پنجه طلا جراحی لگن بیشتر بدانید.
درمان شکستگی زانو
دکتر جمشیدی بعد از معاینه و بررسی میزان آسیب به زانو یک طرح درمانی را بر اساس شکستگی زانو و میزان آسیب آن توصیه می کند.
درمان غیر جراحی شکستگی زانو
اگر زانوی شکسته هنوز در یک خط قرار داشته باشد و قطعات استخوان پس از آسیب، که معمولاً به عنوان شکستگی پایدار شناخته می شود، در یک راستا قرار گیرند، ممکن است یک روش غیر جراحی تجویز شود. برای صاف نگه داشتن ساق و زانو و کاهش وزن تا زمانی که استخوان به طور کامل بهبود یابد، گچ یا بریس و عصا توصیه می شود. فیزیوتراپی برای بازیابی حرکت و قدرت استفاده می شود.
جراحی شکستگی زانو
اگر زانوی شکسته جابجا شده باشد، استخوان های شکسته جدا شده و در یک ردیف قرار نگیرند، در بیشتر موارد جراحی توصیه می شود. نوع عمل جراحی انجام شده به شکستگی خاص زانو و میزان آسیب به استخوان و ساختارهای اطراف آن بستگی دارد. قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی، دکتر جمشیدی در مورد روش، هرگونه عوارض احتمالی و زمان بهبودی صحبت خواهد کرد. اکثر شکستگی ها 8 تا 12 هفته طول می کشد تا بهبود یابد. بنابراین در کل 12 هفته برای بازیابی حرکت و قدرت پا مورد نیاز است. خطر طولانی مدت شکستگی شامل ایجاد آرتریت در زانوها است.
کلام آخر
درمان شکستگی زانو به استخوان شکسته و نوع شکستگی بستگی دارد. اگر قسمتهای استخوانها به خوبی در یک راستا قرار داشته باشند، ممکن است یک بریس یا گچ بری روی زانو کافی باشد. اگر کاسه زانو آسیب دیده باشد، ممکن است جراحی لازم باشد. بنابراین بهبودی آسیب به استخوان شکسته، نوع شکستگی، درمان و پیشرفت آن بستگی دارد.اگر مایل به داشتن اطلاعات بیشتر در مورد درمان شکستگی زانو هستید، با مطب ارتوپدی دکتر موذن جمشیدی بهترین متخصص ارتوپد در تهران تماس بگیرید.
سوالات متداول
0 دیدگاه