دكتر سيد مير منصور موذن جمشیدی » پا » سندرم هالوکس والگوس
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

سندرم هالوکس والگوس

در برخی از افراد به دلیل زمینه وراثت، فشار ناشی از نحوه راه رفتن یا شکل پا ممکن است عارضه بونیون اتفاق بیافتد. بونیون یا انحراف شست عبارتست از یک توده استخوانی دردناک که در قسمت بیرونی انگشت شست پا ایجاد می گردد و منجر به سندرم هالوکس والگوس می گردد. کفش های باریک و ایستادن برای مدت طولانی می تواند درد بونیون را بدتر کند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر با سندرم هالوکس والگوس، نحوه درمان و مزایای درمانی آن آشنا شوید.

انحراف شست یا سندرم هالوکس والگوس چیست؟

سندرم هالوکس والگوس برآمدگی است که در قسمت خارجی انگشت شست پا ایجاد شده و مفصل انگشت پا از حالت اصلی و طبیعی خود خارج می کند. این برآمدگی از جنس استخوانی می باشد.

چه کسانی ممکن است انحراف شست بگیرد؟

از هر سه نفر در جهان یک نفر دارای انحراف شست پا است. این مشکل در افراد مسن به ویژه زنان شایع تر است. انحراف شست پا می توانند روی یک یا هر دو پا ایجاد شوند.

سندرم-هالوکس-والگوس

انواع انحراف شست چیست؟

انحراف شست روی انگشت شست پا بسیار شایع است. انواع دیگر آن عبارتند از:

هالوکس والگوس مادرزادی: برخی از نوزادان با بونیون به دنیا می آیند.

هالوکس والگوس در نوجوانان: نوجوانان بین 10 تا 15 سال ممکن است دچار بونیون شوند.

بونیون خیاط: که به آن بونیونت نیز می گویند، این بونیون در قسمت بیرونی انگشت کوچک پا شکل می گیرد.

چه چیزی باعث ایجاد انحراف شست می شود؟

فشار ناشی از راه رفتن یا شکل پا باعث می شود انگشت شست پا به سمت انگشت دوم خم شود. بونیون ها به تدریج در طول زمان اتفاق می افتند. ایستادن طولانی مدت و پوشیدن کفش‌های باریک و نامناسب می‌تواند درد بونیون را بدتر کند، اما مشکل خطرناکی ایجاد نمی‌کند. همچنین زمینه وراثت نیز دلیل محکمی برای ایجاد سندرم هالوکس والگوس می باشد.

چه کسانی مستعد ابتلا به بونیون هستند؟

در صورت داشتن موارد زیر ممکن است احتمال ابتلا به بونیون بیشتر باشد:

  • سابقه خانوادگی بونیون به دلیل مشکلات ارثی پا، مانند صافی کف پا
  • آسیب دیدگی پا
  • بیماری های التهابی، مانند آرتریت روماتوئید.

نشانه های بونیون چیست؟

بونیون شبیه شلغم است – قرمز و متورم. در واقع، برخی منابع می گویند کلمه بونیون از کلمه یونانی شلغم گرفته شده است. علائم دیگر عبارتند از:

ناتوانی در خم کردن انگشت شست پا، یا درد و سوزش هنگام تلاش برای خم کردن آنمشکل در پوشیدن کفش های معمولیمیخچه یا پینهانگشت چکشی (تاندون ها و مفاصل انگشت پا دردناک و سفت می شوند)بی حسی در انگشت شست پا

عوارض-هالوکس-والگوس

چه چیزی باعث ایجاد بونیون می شود؟

فشار ناشی از راه رفتن یا شکل پا باعث می شود انگشت شست پا به سمت انگشت دوم خم شود. بونیون ها به تدریج در طول زمان اتفاق می افتند. ایستادن طولانی مدت و پوشیدن کفش ‌های باریک و نامناسب می‌تواند درد بونیون را بدتر کرده، اما مشکلی ایجاد نمی‌کند.

بونیون چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما می تواند با نگاه کردن به بونیون آن را تشخیص دهد. همچنین ممکن است برای بررسی آسیب مفاصل و استخوان ها نیاز به عکس رادیولوژی باشد.

انحراف شست چگونه درمان می شود؟

متاسفانه به طور کامل انحراف شست از بین نمی رود، درمان هایی برای تسکین این عارضه انجام می شود که این درمان ها عبارتست از:

مزایای درمان سندرم هالوکس والگوس

با درمان این سندرم علاوه بر ایجاد تناسب در پاها می توان درد در این ناحیه را درمان نمود. علاوه بر این موارد مشکلات زیر نیز قابل درمان می باشد.

درمان هالوکس والگوس

پدهای بونیون

پدهای بونیون که بدون نسخه قابل دریافت از داروخانه ها هستند، می توانند درد را کاهش دهند.

تغییر کفش

تعویض کفش با پنجه پهن می تواند فشار را از انگشتان پا کم کند.

مسکن‌ها

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) خوراکی و موضعی را می‌توان با کمپرس یخ ترکیب کرد، این مسکن ها به کاهش درد و تورم کمک می‌کنند.

فیزیوتراپی

ماساژ و فیزیوتراپی می توانند درد و التهاب را از بین ببرند. همچنین تمرین‌هایی وجود دارند که می‌توانند به بهبود قدرت عضلانی اطراف بونیون کمک کنند.

تزریق

تزریق استروئید ممکن است درد و تورم را کاهش دهد، اما اگر به دفعات زیاد استفاده شود یا به خود مفصل تزریق شود، ممکن است مضر باشد. این روش آخرین روش درمان بونیون است، که در حقیقت برای اجتناب از جراحی است.

جراحی

در صورتی که بیمار به دلیل ظاهر و مشکلاتی که این سندرم ایجاد می کند، بسیار ناراضی باشد، می تواند از روش جراحی به منظور درمان قطعی سندرم هالوکس والگوس استفاده نماید. همچنین اگر درمان‌های غیرجراحی و کم تهاجمی اثربخش نباشد و راه رفتن شخص با درد همراه باشد، پزشک ممکن است روش جراحی را به منظور درمان انحراف شست پا تجویز نماید. این روش را بونیونکتومی می نامند.

اقدامات پیش از هالوکس والگوس

به منظور کاهش دوران نقاهت ضروری است که مصرف سیگار و مشروبات الکلی از دو هفته قبل از جراحی به طور کامل قطع شود. همچنین ضروری است که در خصوص داروهای مصرفی و بیماری های زمینه به پزشک متخصص اطلاع داده شود.

اقدامات پس از هالوکس والگوس

مراقبت های پس از جراحی از اهمیت بالایی در بهبود سندرم هالوکس والگوس برخوردار می باشد. این مراقبت ها شامل موارد زیر است.

  • پس از جراحی ضروری است که از دستکاری پانسمان های پا خودداری نموده و موضع جراحی همیشه تمیز و خشك نگهداری شود.
  • پس از انجام جراحی ضروری است که برای راه رفتن از واكر یا عصا استفاده كنید.
  • از راه رفتن زیاد خودداری نمایید.تا زمانی که پزشک موافقت نکند از رانندگی پرهیز نمایید.
  • ضروری است که بیمار در هنگام دراز کشیدن بالشت هایی را در زیر پا قرار دهد.پزشك معالج میتوانید از سرما به منظور کاهش درد موضعی استفاده نماید.
  • پس از جراحی، استفاده از كفش های راحت مثل كفش های ورزشی در کاهش درد و علائم موثر می باشد.
  • انجام نرمش های خاص برای افزایش انعطاف پذیری پا و تقویت عضلات پا ضروری می باشد.داروهایی آنتی بیوتیك را به منظور عدم ایجاد عفونت در زمان تعیین شده مصرف نمایید.
جراحی-هالوکس-والگوس
مزیای-سندرم-هالوکس-والگوس

چگونه می توانم از بونیون جلوگیری کنم؟

کفش مناسب برای جلوگیری از بدتر شدن بونیون موجود است. جراح شما می تواند نکاتی را در مورد نحوه انتخاب کفش مناسب ارائه دهد. به طور کلی باید کفش هایی با پنجه پهن و کفی نرم بخرید. از کفش های باریک و نوک تیز و کفش های پاشنه بلند که جلوی پا را تحت فشار قرار می دهند خودداری کنید.

هزینه جراحی هالوکس والگوس

هزینه جراحی هالوکس والگوس بسته به حاد بودن مشکل، نوع بیمارستان، تخصص پزشک و پوشش بیمه متفاوت می باشد. به منظور اطلاع دقیق از هزینه ها ضروری است که با پزشک متخصص مشورت شود.

عوارض احتمالی جراحی

عوارضی نظیر عفونت، عود انحراف شست، آسیب به اعصاب پا و بهبود نیافتن درد ممکن است پس از سندرم هالوکس والگوس اتفاق بیافتد. احتمال بروز این عوارض بسیار نادر بوده و با انتخاب جراح استخوان و مفاصل متخصص قابل پیشگیری است.

نتیجه گیری

بونیون ها بسیار رایج هستند. در حالی که پدهای بونیون و مسکن های بدون نسخه علائم را کاهش می دهند، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید که پزشک می‌تواند گزینه‌های درمانی دیگری مانند تعویض کفش، فیزیوتراپی، داروها و… را توصیه کند. درمان ها می توانند درد را کاهش دهند و از بدتر شدن علائم بونیون جلوگیری کنند. اگر درد تشدید شد، جراحی برای برداشتن بونیون و تنظیم مجدد انگشت شست پا می تواند به شما کمک کند تا دوباره به راحتی حرکت کنید.

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

پای پرانتزی در کودکان

پای پرانتزی در کودکان

تاليپوس مادرزادي اكوينواروس كه عموما تحت عنوان پای پرانتزی شناخته مي شود، در آن پا با انگشتان به سمت پايين به داخل پيچ مي خورد . این بیماری تقریبا سالانه از هر...

اطلاعات جامع در مورد درمان شکستگی زانو

اطلاعات جامع در مورد درمان شکستگی زانو

اگر شما ورزشکاری هستید که در ورزش های تماسی شرکت می کنید ممکن است در معرض خطر شکستگی زانو باشید. شکستگی زانو یک شکستگی یا ترک در یک یا چند استخوان در مفصل است، که از شکستگی کوچک تا شکستگی کامل...

بهترین متخصص ارتوپد در شهرک غرب تهران

بهترین متخصص ارتوپد در شهرک غرب تهران

جراحی ارتوپدی یک روش پیچیده و پیشرفته است که فقط باید توسط جراح ارتوپد مجرب و آموزش دیده انجام شود. دکتر میر منصور موذن جمشیدی بهترین جراح ارتوپد در شهرک غرب هستند و دارای صدها جراحی موفق و بیمار...

درمان خار پاشنه

درمان خار پاشنه

خار پاشنه رشد استخوانی است که گاهی اوقات می توانید آن را در قسمت زیرین پای خود مشاهده و احساس کنید. این عارضه از رسوبات کلسیم تشکیل شده است و می تواند شکلی نوک تیز، قلابدار یا قفسه مانند داشته باشد....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *