درمان شکستگی لگن یکی از درمان هایی است که می تواند جان افراد را نجات دهد. فرآیند درمان به محل شکستگی و آسیب دیدگی بستگی دارد. مرحله اول درمان شکستگی لگن ثابت کردن و جلوگیری از خونریزی بیشتر فرد می باشد. اغلب شکستگی های ایجاد شده در لگن نیازمند عمل جراحی می باشند. عمل های جراحی برای شکستگی لگن انواع مختلفی دارند که نوع عمل جراحی بستگی به تشخیص پزشک و شدت شکستگی دارد. به طور کلی زمانی که با شکستگی لگن برخورد کردید باید اقداماتی را انجام دهید که در ادامه آن ها را بیان می کنیم.
اقدامات اولیه در درمان شکستگی لگن
اولین اقدام برای بیمار مشکوک به شکستگی لگن کمک گرفتن از اورژانس می باشد. بنابراین تا زمان رسیدن اورژانس از حرکت دادن بیمار خودداری کنید. از بیمار در خصوص داشتن درد سوال کنید که آیا در ناحیه قفسه سینه، لگن و یا شکم خود درد را احساس می کند و یا خیر؟ اگر در این نواحی و یا در نزدیکی لگن احساس درد داشتند امکان شکستگی لگن بسیار زیاد است. شخص آسیب دیده باید به صورت ساکن بر روی زمین و جای گرم خوابانده شود. در برخی از موارد که بیمار بر اثر تصادف دچار شکستگی می شود به دلیل شوک بعد از تصادف و عدم احساس درد به سرعت بلند شده و شروع به حرکت می کند که این نکته بسیار خطرناک می باشد و ممکن است منجر به آسیب دیدگی بیشتر بیمار شود.
در مورد درمان پارگی مینیسک زانو بیشتر بدانید.
درمان خونریزی و ثابت نگه داشتن لگن
برای جلوگیری از خونریزی کردن لگن باید از حرکت دادن آن خودداری کرد که برای ثابت نگه داشتن لگن پزشک از وسایل مخصوص استفاده می کند. برای ثابت نگه داشتن لگن پزشک در اتاق عمل و با استفاده از بیهوش کردن بیمار از پیچ فلزی مخصوص و بلند استفاده می کند و آن را وارد استخوان می کند. در این روش از یک ابزار خارجی بزرگ نیز استفاده می شود. در این روش با کنار هم قرار دادن استخوان ها از خونریزی بیشتر جلوگیری می شود. با استفاده از برش های کوچکی که در پوست و عضله ایجاد می شود، پیچ و مهره فلزی وارد استخوان می شود و پوست روی استخوان لگن بیرون می آید و به میله فیبر کربن متصل می شود. به این روش ثابت نگه داشتن لگن از بیرون می گویند. در برخی از بیماران ثابت نگه داشتن لگن از داخل صورت می گیرد. در این روش اجزای استخوان به جای اصلی خود بازگردانده می شوند و به کمک قطعات و پیچ های فلزی استخوان ها به صورت دائمی ثابت می شوند.
در ادامه پزشک برای کاهش درد بیمار از قرص های مسکن استفاده می کند. همچنین برای کاهش احتمال لخته شدن خون ممکن است داروهای رقیق کننده نیز تجویز کند. بعد از درمان شکستگی بیمار برای بهبود و کنترل درد نیاز به استراحت دارد. در برخی از موارد شکستگی لگن نیازمند جراحی تعویض مفصل لگن می باشد که بعد از جراحی بیمار باید مراقبت های لازم بعد از تعویض مفصل لگن را انجام دهد.
درمان شکستگی لگن
درمان شکستگی لگن در 1-2 روز اول ارائه می شود. نوع درمان که به شما پیشنهاد میشود بر اساس استخوانها و بافتهای نرم آسیبدیده یا میزان جابجایی رخ داده متفاوت است. در ادامه روش های درمان آورده شده است.
درمان غیر جراحی شکستگی لگن
درمان غیر جراحی برای شکستگی های پایدار و زمانی که استخوان دچار دررفتگی نشده است، توصیه می شود. این روش مناسب افرادی است که احتمال بروز عوارض جراحی در آن ها پایین است. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به پوکی استخوان شدید، بیماران قلبی و یا دیگر مشکلات پزشکی نمی توانند تحت جراحی قرار بگیرند.
از جمله درمان های غیر جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– استفاده از عصا و واکر، به منظور پیشگیری از وارد آمدن فشار به پا، به مدت سه ماه و تا زمان طی شدن روند بهبودی.
– در صورتی که پزشک نگران ناپایداری مفصل باشد، پوزیشن های مفصل لگن باید محدود شود و این ناحیه تا حد خاصی خم شود.
– مصرف داروهایی مانند مسکن ها و یا داروهای رقیق کننده خون می توانند در پیشگیری از تشکیل لخته خون در پاها موثر باشند.
در مورد نرمی مفاصل بیشتر بدانید.
درمان جراحی شکستگی لگن
در بیشتر موارد، جراحی راه درمان شکستگی لگن در ناحیه استابولوم می باشد. در طول جراحی، آناتومی طبیعی مفصل لگن بازسازی می شود، آرایش اجزای استخوان به حالت قبل بر می گردد و سر استخوان فمور داخل سوکت قرار خواهد گرفت.
معمولا توصیه می شود جراحی چند روز بعد از آسیب و ثابت شدن شرایط انجام شود.
رایج ترین درمان های جراحی عبارتند از:
- جراحی تعویض مفصل ران: تعویض مفصل ران یک روش جراحی است که شامل تعویض مفصل “گوی و سوکت” مفصل ران با یک پروتز مصنوعی است. تکنیک مورد استفاده به ویژگی های فردی شما بستگی دارد.
- ترمیم مفصل ران: اگر مفصل “توپ و کاسه” شما پتانسیل بهبود را دارد، ممکن است به جای تعویض مفصل ران از فیکساسیون داخلی لگن استفاده شود. در طی این روش، جراح ارتوپد شما از میلهها و پیچهای فلزی برای ثابت نگه داشتن مفصل شما در حالت طبیعی استفاده میکند. بسته به ماهیت شکستگی شما و جایی که شکستگی در قسمت فوقانی استخوان ران قرار دارد، ممکن است از فیکساسیون خارجی استفاده شود.
- ریداکشن باز یا تثبیت داخلی: در این روش، استخوان دررفته تغییر پوزیشن داده می شود تا آرایش طبیعی استخوان برقرار شود. سپس، صفحات فلزی و پیچ ها به سطح خارجی استخوان متصل می شوند تا اجزا در کنار هم نگه داشته شوند. بسته به محل شکستگی، برشی در قسمت جلو، کنار و یا پشت لگن زده خواهد شد.
در مورد جراحی تعویض مفصل لگن بیشتر بدانید.
بهترین روش درمان شکستگی لگن
بنابراین بیماران با شکستگی لگن ناپایدار، از درمانهای جراحی مانند فیکساتورهای خارجی، تراکسیون اسکلتی، جااندازی باز و فیکساسیون استفاده می گردد. اینها بهترین روش های درمان شکستگی لگن هستند.
کلام آخر
اگر شما یا عزیزانتان به شکستگی لگن مبتلا شده اید، اصلا نگران نباشید. دکتر جمشیدی یکی از بهترین متخصصان درمان شکستگی لگن در زنجان و تهران هستند. این اطمینان را داشته باشید که ایشان بهترین درمان ممکن را به شما پیشنهاد می دهند.
0 دیدگاه