مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر، از جمله مواردی است که افراد با بالا رفتن سن اغلب به دلیل مشکلات ایجاد شده درستون فقرات می توانند از آن استفاده کنند. دیسک کمریکی از این عارضه ها است که بر اثر افزایش سن رخ می دهد. لازم به ذکر است که برخی عوامل دیگر نظیر آسیب های متعدد به ناحیه ستون فقرات و وارد شدن فشار و ضعیف شدن عضلات ناحیه کمر نیز می تواند موجب بروز دیسک کمر شود و درد های شدیدی را در ناحیه کمر برای فرد به همراه داشته باشد و موجب اختلال در انجام برخی فعالیت ها برای فرد شود. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در خصوص دیسک کمر و علت بروز آن به شما بگوییم. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

درمان دیسک کمر برای چه کسانی مناسب است؟

دیسک کمر ممکن است بعد از ضربه، مانند آسیب دیدگی از طریق وزنه برداری سنگین یا آسیب ورزشی رخ دهد. با این حال، ممکن است به دلیل تغییرات طبیعی و وابسته به سن در دیواره های خارجی دیسک نیز رخ دهد که می تواند منجر به بروز تدریجی علائم شود. دیسک کمر اغلب با برخی علائم و نشانه ها همراه است که در صورت بروز این علائم می بایست به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنید و تحت معاینه و درمان قرار بگیرید زیرا که عدم درمان دیسک کمر در دراز مدت می تواند منجر به بروز مشکلات جدی برای فرد شود.

علائمی که در افراد مبتلا به دیسک است و نیاز به درمان دارد، شامل موارد زیر است:

  • درد در پا، که می تواند از جلو یا پشت پا و زیر زانو به سمت پایین منتشر شود.
  • کمردرد، اگرچه ممکن است این درد به اندازه درد پا نباشد.
  • بی حسی، گزگز یا احساس ضعف در پایی که تحت تاثیر قرار گرفته است.
  • درد در پا و یا کمر با حرکت که ممکن است با تغییر موقعیت ها یا وضعیت های خاص کاهش یابد.
درمان دیسک کمر

به ندرت، این علائم ممکن است با علائم دیگری مانند مشکل در دفع ادرار، از دست دادن کنترل مثانه یا روده، بی حسی در اندام تناسلی یا مشکل در راه رفتن همراه باشد. اگر هر یک از این علائم، علاوه بر درد در ناحیه کمر و یا پا وجود داشته باشد، باید سریعا جراحی دیسک کمر توصیه می گردد.

بیشتر بخوانید: سل استخوان

عوارض عدم درمان دیسک کمر

  • ایجاد اختلال در انجام کارهای روزمره
  • در موارد شدید ایجاد بی اختیاری در ادرار
  • سخت شدن راه رفتن
  • درد های مداوم
عوارض عدم درمان دیسک کمر

بیشتر بخوانید: آرتروز کمر و ستون فقرات

نحوه درمان دیسک کمر

چندین گزینه درمانی برای فتق دیسک کمر ارائه شده است. فیزیوتراپیست در فیزیوتراپی به بیمار در مورد درمان فتق دیسک کمر که بر اساس شواهد موجود و تحقیقات حاضر هستند، مشاوره می دهد.

ورزش و فیزیوتراپی

برای حفظ قدرت و حرکت در کمر و پاها بسیار مهم است که شما همچنان می توانید (در محدوده درد) فعال بمانید. برای کاهش درد و بهبود عملکرد ممکن است تمرینات کششی، تقویت کننده و تحرک داده شود. فیزیوتراپیست می تواند به شما در مورد ورزش های درد شما مشاوره دهد. آنها همچنین می توانند در مورد میزان درد مورد انتظار یا تحمل و تعداد دفعات انجام تمرینات به شما مشاوره دهند. درمان دستی، نوعی درمان فیزیوتراپی است که در آن کمر با تکنیک های مبتنی بر دست ها تحریک می شود، می تواند به تسکین درد کمک کند و ممکن است منجر به پاسخ بهتر به برنامه ورزشی شما شود. می توانید در مورد آرتریت روماتوئید و زانوها بیشتر بدانید.

دارو

فیزیوتراپیست یا پزشک ممکن است به شما پیشنهاد دهد که تمرینات خود را با تسکین درد یا داروی مناسب دیگر تکمیل کنید. انواع مختلف تسکین درد ممکن است توصیه شود از جمله مسکن های خوراکی (مانند پاراستامول یا کو کدامول) داروهای ضد التهاب (مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن) یا نوروپاتیک (مانند آمی تریپتیلین یا گاباپنتین). اگر بتوانید درد را با دارو کنترل کنید، این کار ممکن است به شما کمک کند تا با تمرینات خود به نتایج بهتری برسید.

مشاوره و آموزش

فیزیوتراپیست در درمان به شما کمک می کند تا مناسب ترین روش درمان و مدیریت فتق دیسک کمر را انجام دهید. فیزیوتراپیست ممکن است به شما کمک کند تا برنامه خاصی را برای اصلاح فعالیت هایی که به دلیل دردتان با آن دست و پنجه نرم می کنید، تنظیم کند. فیزیوتراپیست همچنین می تواند با برنامه توانبخشی شما به سوال های شما در مورد درد ، از جمله علت ایجاد درد و زمان بهبودی احتمالی، پاسخ دهد.

عمل جراحی

اگر با گذشت زمان، تمرینات، مشاوره و داروها درد شما بهبود نیاورد، ممکن است برای در نظر گرفتن سایر روش های درمانی به یک متخصص ارتوپد ارجاع داده شوید. در برخی موارد، ممکن است تزریق داروی ضد التهاب در اطراف ریشه عصب آسیب دیده برای تسکین علائم آن ها انجام شود. در موارد بسیار کمی، ممکن است برای از بین بردن منبع فشرده سازی یا تحریک ریشه عصب، به جراحی نیاز باشد.

عوارض دیسک کمر

کلام آخر

دیسک کمر عارضه شایعی است که عمدتا به دلیل برداشتن نادرست اجسام از زمین ایجاد می گردد. این عارضه امروز به سادگی و با کمترین تهاجم قابل درمان می باشد.

سوالات متداول

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

عوارض تعویض مفصل شانه

عوارض تعویض مفصل شانه

عوارض تعویض مفصل شانه یکی از نگرانی های بسیاری از بیماران کاندیدای این جراحی است. جراحی تعویض مفصل شانه مانند بسیاری از جراحی‌ها، ممکن است با عوارضی همراه باشد. عوارض جراحی تعویض مفصل شانه شامل...

آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه یک روش جراحی موثر است که تحت بیهوشی عمومی و از طریق دو یا سه برش کوچک در قسمت بالای شانه انجام می شود. در این روش یک تلسکوپ کوچک (آرتروسکوپ) در این برش ها قرار داده می شود و می توان...

دررفتگی شانه

دررفتگی شانه

دررفتگی های شانه عمولاً به دلیل اعمال نیروی قابل توجهی به دست ها مانند آسیب ورزشی یا سقوط شدید رخ می دهند. در هنگام در رفتگی شانه، درد زیادی در شانه و بازو ایجاد می گردد و بازو کار نمی کند زیرا بازو...

بهترین متخصص ارتوپد در شهرک غرب تهران

بهترین متخصص ارتوپد در شهرک غرب تهران

جراحی ارتوپدی یک روش پیچیده و پیشرفته است که فقط باید توسط جراح ارتوپد مجرب و آموزش دیده انجام شود. دکتر میر منصور موذن جمشیدی بهترین جراح ارتوپد در شهرک غرب هستند و دارای صدها جراحی موفق و بیمار...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *