دكتر سيد مير منصور موذن جمشیدی » مفصل لگن » درمان بیماری استخوان پاژه
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

درمان بیماری استخوان پاژه

بیماری استخوان پاژه باعث می شود استخوان ها بزرگتر از حد طبیعی رشد کرده و ضعیف شوند و آنها را در معرض خطر بیشتر شکستگی قرار دهد. بیماری پاژه که بیشتر بر ستون فقرات، جمجمه، پاها و لگن تأثیر می گذارد، معمولاً در افراد مسن به ویژه مردان دیده می شود. برای بیشتر افراد، رشد استخوان با افزایش سن کاهش می یابد. هنگامی که بیماری پاژه باعث رشد غیرطبیعی استخوان می شود، ممکن است عوارض مختلفی از شکستگی تا نارسایی قلبی به دنبال داشته باشد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد بیماری استخوان پاژه بدانید.

بیماری استخوان پاژه

بیماری پاژه که اوستیت دفورمانس نیز نامیده می‌شود، یک اختلال استخوانی مزمن است که در آن بازسازی غیرطبیعی استخوان (فرآیند تجزیه و بازسازی استخوان) وجود دارد. در بیماری پاژه، استخوان سریع‌تر تجزیه می‌شود و سپس با استخوان نرم‌تر و متخلخل‌تر جایگزین می‌شود. در نتیجه، استخوان های آسیب دیده ضخیم تر، ضعیف تر و تغییر شکل می یابند. معمولاً استخوان های جمجمه، لگن، ترقوه، ستون فقرات و پاها را درگیر می کند.

بیماری پاژه حدود 3 درصد از افراد بالای 40 سال را مبتلا می کند، اما تعداد دقیق آن مشخص نیست زیرا بسیاری از افراد نمی دانند که به این بیماری مبتلا هستند. به نظر می رسد مردان را بیشتر از زنان تحت تأثیر قرار می دهد. اگرچه این بیماری در سراسر جهان یافت می شود، اما بیشتر در اروپا و استرالیا ظاهر می شود. در مورد سارکوم بافت نرم بیشتر بدانید.

درمان بیماری استخوان

علائم بیماری استخوان پاژه

اکثر افراد مبتلا به بیماری پاژه هیچ علامتی ندارند. هنگامی که علائم ظاهر می شوند، شایع ترین علامت درد استخوان است. زمانی که پاژه فقط یک ناحیه را شامل می شود، آن را یکنواخت می نامند. هنگامی که بیش از یک ناحیه از اسکلت را درگیر کند، پلی استوتیک نامیده می شود. سایر علائم مرتبط با بیماری پاژه عبارتند از:

  • درد مفاصل (اگر استخوان پاژتیک به مفصل متصل باشد)
  • شکستگی استخوان
  • ناهنجاری های استخوانی (به عنوان مثال، بزرگ شدن سر، پاهای خمیده، کاهش قد)
  • درد یا بی حسی (در اثر فشار روی اعصاب)
  • سردرد
  • از دست دادن شنوایی (زمانی که استخوان های جمجمه غیرطبیعی بر روی عصب فشار می آورند)
  • گرما در ناحیه آسیب دیده
  • خستگی

مگر اینکه بیماری پاژه در عکسبرداری اشعه ایکس به دلایل دیگری نشان داده شود، مردم اغلب نمی دانند که به آن مبتلا هستند. بعداً درد مزمن استخوان به شایع ترین علامت بیماری تبدیل می شود. استخوان ها حساس به لمس هستند و بزرگ و تغییر شکل می دهند. آنها همچنین به راحتی شکسته می شوند، به زمان طولانی برای بهبود نیاز دارند، و زمانی که بهبود می یابند بدشکل می شوند. بزرگ شدن استخوان های ستون فقرات ممکن است بر روی اعصاب حسی فشار بیاورد و باعث درد شود و گاهی اوقات تمام احساس را در پاها قطع کند. بزرگ شدن استخوان‌های سر می‌تواند به اعصاب فشار وارد کند که منجر به وزوز گوش (زنگ یا صدا در گوش)، سرگیجه و سردرد می‌شود. در مورد سل استخوان بیشتر بدانید.

قبل از اینکه بیماری پاژه منجر به شکستگی استخوان یا بدتر از آن شود، ممکن است علائم دردسرساز کمتری ظاهر شوند، از جمله:

  • بدشکلی استخوان: از آنجایی که پاژه باعث رشد بیش از حد استخوان‌ها می‌شود، استخوان‌های آسیب‌دیده ممکن است منجر به خمیدگی ظاهری، به‌ویژه در پاها یا ستون فقرات شوند. در سر، جمجمه بزرگ شده ممکن است قابل توجه باشد.
  • کاهش شنوایی:  محدود به موارد بیماری پاژه در جمجمه، کاهش شنوایی ممکن است تجربه شود.
  • درد: استخوان‌ها و مفاصلی که توسط پاژه مورد حمله قرار می‌گیرند ممکن است زودتر شروع به درد کنند و معمولاً استخوان‌های لگن، زانو و کمر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. علاوه بر این، کسانی که در جمجمه پاژه دارند سردردهای مکرر را تجربه می کنند.

علل بیماری استخوان پاژه

اگرچه علت دقیق بیماری پاژه ناشناخته است، به نظر می رسد که این بیماری در خانواده ها دیده می شود. تا 30 درصد افراد مبتلا به این بیماری، اعضای خانواده دیگری نیز دارند که به آن مبتلا هستند. برخی از محققان معتقدند که ممکن است یک ویروس درگیر باشد، اما ویروس خاصی شناسایی نشده است. علت هر چه باشد، بیماری پاژه منجر به بازسازی غیرطبیعی استخوان (فرایند تجزیه و بازسازی استخوان) می شود. در بیماری پاژه، زمانی که استخوان شکسته می شود، با استخوانی جایگزین می شود که تراکم کمتری دارد و شکننده تر است و بیشتر مستعد شکستگی یا خم شدن است و بزرگ می شود. در مورد آرتروز زانو بیشتر بدانید.

بیماری هایی که عوارض بیماری استخوان پاژه هستند؟

بیماری پاژه معمولاً به کندی پیشرفت می کند. عوارض این اختلال می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • استئوآرتریت (یک بیماری دژنراتیو مفصلی)
  • نارسایی قلبی (فقط در موارد پیشرفته بیماری پلی استوتیک پاژه به دلیل افزایش جریان خون که نیاز اضافی به قلب و گردش خون ایجاد می کند)
  • سرطان استخوان (به ندرت)
  • سنگ کلیه
  • هیپرکلسمی (سطوح بالای کلسیم در خون؛ این معمولاً در موارد شدید و اگر فرد برای مدت طولانی بی حرکت باشد رخ می دهد)
هزینه درمان پاوه استخوان

تشخیص بیماری استخوان پاژه

افراد مبتلا به بیماری پاژه ممکن است ابتدا با آزمایش خون، اشعه ایکس یا اسکن استخوان که به دلایل دیگر انجام می شود، تشخیص داده شوند. این به این دلیل است که در مراحل اولیه بیماری پاژه، معمولاً هیچ علامتی وجود ندارد. اشعه ایکس مناطقی از استخوان ضخیم و متخلخل و سایر نواحی با استخوان نازک‌تر را بسته به مرحله بیماری نشان می‌دهد. آزمایش خون سطوح بالایی از آلکالین فسفاتاز را نشان می دهد، آنزیمی که در تشکیل استخوان ها استفاده می شود. تشخیص زودهنگام این وضعیت برای کمک به کاهش تعداد و شدت عوارض مرتبط با این بیماری مهم است.

درمان و پیشگیری بیماری استخوان پاژه

پزشکان ممکن است درمان را تا زمانی که علائم ظاهر نشود توصیه نکنند. هنگامی که علائم ظاهر می‌شوند یا قسمت‌های پرخطر بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، یا اگر آزمایش‌های خون سطح بالایی از آلکالین فسفاتاز را نشان می‌دهد، ممکن است درمان برای کند کردن پیشرفت بیماری و جلوگیری از عوارض شروع شود. در حالی که بیماری استخوان پاژه غیر قابل درمان است، می توان با درمان مناسب، که شامل موارد زیر است، آن را مدیریت کرد:

  • دارو: داروهایی در دسترس هستند که موثرترین آنها بیس فسفونات ها هستند که از پیشرفت مداوم بیماری پاژه جلوگیری می کنند و باعث تسکین درد می شوند.
  • جراحی: مداخله جراحی ممکن است برای اصلاح استخوان های تغییر شکل یافته یا شکسته یا آسیب ناشی از آرتریت همراه ضروری باشد. برخی از افراد مبتلا به بیماری پاژه شدید ممکن است برای ترمیم ناهنجاری های استخوانی، مفاصل یا شکستگی استخوان یا تعویض مفاصل نیاز به جراحی داشته باشند.
  • ورزش: ورزش می تواند به کاهش سفتی مفاصل کمک کند. برخی از انواع ورزش برای افراد مبتلا به بیماری پاژه توصیه نمی شود، بنابراین قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. گرما و سرما می توانند به کاهش درد کمک کنند – گرما به تسکین درد عضلات، درد و سفتی کمک می کند و سرما می تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. درمورد نرمی مفاصل بیشتر بدانید.

کلام آخر

اگر چه که بیماری استخوان پاژه قابل درمان نمی باشد. اما با مراجعه به متخصص ارتوپد و دریافت برنامه می توان این بیماری را مدیریت نموده.

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن درواقع جزء مهم ترین نکات بعد از عمل محسوب می شود دقت داشته باشید که در سه ماه اول بعد از جراحی احتمال در رفتگی مفصل بسیار زیاد است ولی بعد از این زمان به دلیل تشکیل...

آرتروز لگن از دلایل تا علائم

آرتروز لگن از دلایل تا علائم

قبل از توضیح در مورد آرتروز لگن باید اشاره کنیم مفصلی است که شامل یک توپ و یک کاسه می‌باشد که هر دوی آنها از استخوان ساخته شده و با غضوف پوشیده شده است. در حالت کلی غضروف ها به مفصل اجازه می‌دهند تا...

جراحی تعویض مفصل لگن در تهران

جراحی تعویض مفصل لگن در تهران

استخوان لگن با توجه به نقشی که به عنوان نقطه تکیه گاه و اتصال بدن ایفا می کند و هم چنین داشتن عروق خونی و رشته های عصبی فراوان از اهمیت زیادی برخوردار است. مفصلی که لگن را به پاها متصل می کند، مفصل...

دکتر پنجه طلا جراحی لگن

دکتر پنجه طلا جراحی لگن

زمانی که دچار مشکل اسکلتی عضلانی یا لگن می شوید یا آسیبی می بینید که بر استخوان ها، مفاصل، رباط ها یا غضروف شما تأثیر می گذارد، مراجعه به بهترین پزشک ارتوپد می تواند کمک زیادی به شما بکند. مراجعه به...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *