آیا تا کنون در مورد اوزون تراپی و اوزون درمانی چیزی شنیده اید؟ آیا می دانید که چه بیماری هایی را می توان با اوزون تراپی درمان کرد؟ با ما همراه باشید تا در ادامه به این روش درمانی و مزایا و معایب آن بپردازیم.
اوزون یک گاز است که از یک مولکول اکسیژن و یک اتم اکسیژن اضافه تشکیل شده است.این اتم اکسیژن اضافه باعث افزایش قدرت اکسیژن می شود که از آن می توان در روش های درمانی استفاده کرد. درمان با استفاده از اوزون بیش از 150 سال است که مورد بررسی قرار گرفته است. بسیاری از پزشکان برای درمان مشکلات مفصلی و عضلانی از این روش کمک می گیرند. تنگی کانال نخاع، دیسک های بین مهره ای و مشکلات زانو از جمله مواردی هستند که برای درمان آن ها از روش اوزون تراپی استفاده می شود.
در این روش گاز اوزون که غلظت آن توسط پزشک تعیین شده است به بافت تزریق می شود و گاز اوزون در بافت به اکسیژن تبدیل می شود و در اثر این اتفاق رادیکال ها و انرژی آزاد می شود. اوزون تراپی باعث ترمیم و کاهش درد یا التهاب می شود.
آرتروز زانو
زانوها به دلیل تحمل وزن فرد از اولین عضوهای بدن هستند که علائم پیری را نشان می دهند. با افزایش سن احتمال بروز آرتروز افزایش می یابد و ممکن است این بیماری بر روی حرکت ما تاثیر بگذارد. آرتروز اغلب باعث درد شدید و ناتوانی در حرکت می شود. یکی از روش های درمانی برای آرتروز اوزون تراپی است. تزریق گاز اوزون به زانو باعث کاهش التهاب و درد و همچنین بهبود عملکرد توانایی فرد می شود.
گاز اوزون پس از تزریق به زانو باعث می شود که بافت شروع به ترمیم کند. امروزه اوزون تراپی یک روش بی خطر برای جایگزینی روش هایی مانند جراحی زانو می باشد. اوزون به دلیل اینکه بخشی از طبیعت بدن است می تواند باعث افزایش گردش خون، ترمیم بافت و دفع سموم شود. همچنین این روش باعث کاهش درد و بهبود مشکلات زانو می شود. اغلب اوزون تراپی در چند مرحله تکرار می شود.
درمان دیسک کمر
جراحی بسته دیسک کمر به روش های مختلفی صورت می گیرد که یکی از آن ها اوزون درمانی می باشد. پس از این رو گاهی اوزون درمانی را یک جراحی بسته نیز می نامند. طی تحقیقاتی کسانی که روش اوزون تراپی را انجام داده اند بعد از گذشت دو روز درد ناحیه مربوطه به شدت کاهش یافته است.
چگونگی انجام اوزون درمانی
در پزشکی گاز اوزون برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود اما توجه داشته باشید که استنشاق این گاز خطرناک می باشد.
به طور کلی اوزون درمانی به چندین روش انجام می گیرد. که این روش ها عبارتند از:
تزریق مستقیم: در این روش از گاز اوزون برای درمان اندام های داخلی و اکسیژن رسانی استفاده می شود که به صورت وریدی می باشد. تزریق عضلانی از نوع شایع آن می باشد.
انتقال خودکار خون: در این روش از شخص مقداری خون گرفته می شود، سپس با گاز اوزون مخلوط و ترکیب شده و مجدد خون به همراه اکسیژن به فرد تزریق می شود.
انسداد رکتوم: در این روش گاز اوزون باید وارد روده و جریان خون شود که با وارد کردن گاز اوزون از طریق راست روده انجام می گیرد.
قرار گرفتن در معرض پوست: این روش مانند اکسیژن درمانی هایپرباریک انجام می شود. گاز اوزون در این روش از طریق اتاق پزشکی و یا کیسه ای بسته شده بر روی پوست انجام می گیرد.
نحوه انجام اوزون تراپی توسط پزشک با توجه به نوع و شدت بیماری فرد تعیین می گردد و پزشک با تشخیص خود از بهترین روش استفاده می کند.
مزایا اوزون تراپی
اوزون تراپی دارای مزایا بسیاری است که برخی از این مزایا عبارتند از:
- تنظیم و افزایش گیرنده های بهبودی سلول های آسیب دیده
- فاکتورهای رشد را به سمت سلول های آسیب دیده می کشاند.
- اوزون با تحریک رشد رگ های خونی باعث می شود مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به نواحی آسیب دیده رسیده و باعث تسریع در بهبودی شود.
- اوزون باعث سفت شدن تاندون ها و رباط های شل شده می شود و بافت همبند را به حالت سالم تر در می آورد.
- اوزون به دلیل میکروب کش بودن موارد عامل عفونت مانند ویروس ها، قارچ ها و باکتری ها را از بین می برد.
- کاهش درد بلافاصله بعد از درمان
عوارض اوزون تراپی
اگر اوزون تراپی توسط بهترین متخصص جراحی استخوان و مفاصل صورت گیرد کاملا بی خطر و ایمن می باشد. اما عوارض بسیار نادر این روش عبارتند از:
- خونریزی شبکیه
- آسیب ریشه های اعصاب
- دیسکایتیس (عفونت دیسک)
تا به امروز عوارض ذکر شده در درمان با اوزون گزارش نشده است. اما عوارض شایع این درمان درد در ناحیه تزریق که به صورت موقت و زود گذر هستند می باشد.
تعداد جلسات درمانی با اوزون تراپی
تعداد جلسات درمان به واکنش بیمار به درمان، شدت و نوع بیماری فرد بستگی دارد. برخی از بیماران پس از انجام یک جلسه اوزون تراپی کاملا نتیجه گرفته و بهبود می یابند ولی به طور معمول از 4 تا 5 جلسه اوزون تراپی برای درمان بیماران استفاده می شود.
اوزون تراپی برای درمان چه بیماری هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟
1- آسیب دیدگی های ورزشی
2- شکستگی های غیر قابل درمان
3- جراحات
4- مشکلات و درد لگن
5-عفونت های دندان
6-آرتروز زانو
7- بیرون زدگی و فرسودگی دیسک کمر و گردن
8- درد در عصب و رگ سیاتیک
9- سینوزیت
10- تنیس البو (اختلالات در آرنج تنیس بازان)
11- آسیب دیدگی تاندون تاندون روتاتور کاف
12- برای درمان هرگونه درد
نتیجه گیری:
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با روش درمانی اوزون تراپی که یکی از روش های پیشرفته و امروزی است آشنا کنیم و از مزایا و چگونگی آن بگوییم. توجه داشته باشید که با توجه به ایمن بودن این روش با این حال پزشک شما بهترین تصمیم گیرنده در مورد نحوه و روش درمان شما با توجه به نوع و شدت بیماری تان می باشد.
0 دیدگاه