دكتر سيد مير منصور موذن جمشیدی » بیماری ها » هر آنچه در مورد آرنج تنیس بازان باید بدانید
مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه

هر آنچه در مورد آرنج تنیس بازان باید بدانید

آرنج تنیس بازان علی رغم نام آن تنها در بازیکنان تنیس رخ نمی دهد. این مشکل در واقع شایع‌ترین حالتی است که در بیمارانی که درد آرنج را تجربه می‌کنند، دیده می‌شود. به نظر می رسد آرنج تنیس بازان به دلیل پارگی‌های کوچک تاندون‌هایی است که ماهیچه‌های ساعد را به استخوان بازو در مفصل آرنج متصل می‌کنند. در این مقاله قصد داریم تا به این مشکل بپردازیم.

آرنج تنیس بازان یا آرنج آلبو

آرنج تنیس بازان علی رغم نام آن تنها در بازیکنان تنیس رخ نمی دهد. این مشکل در واقع شایع‌ترین حالتی است که در بیمارانی که درد آرنج را تجربه می‌کنند، دیده می‌شود. به نظر می رسد آرنج تنیس بازان به دلیل پارگی‌های کوچک تاندون‌هایی است که ماهیچه‌های ساعد را به استخوان بازو در مفصل آرنج متصل می‌کنند.

تشخیص تنیس البو از طریق شرح حال پزشکی و معاینه فیزیکی انجام می شود. ممکن است آزمایش‌های اضافی برای رد سایر بیماری‌هایی که باعث درد جانبی آرنج می‌شوند، درخواست شود. در مورد سارکوم بافت نرم بیشتر بدانید.

درمان آرنج تنیس بازان محافظه کارانه است و معمولا شامل استراحت، بستن ساعد بند و مصرف یک داروی ضد التهابی است.

علل آرنج تنیس بازان

آرنج تنیس بازان زمانی رخ می‌دهد که مشکلی در تاندون (به نام تاندون عضلانی بازکننده کارپی رادیالیس برویس) که به قسمت خارجی استخوان آرنج به نام اپیکوندیل جانبی متصل می‌شود، ایجاد شود. این تاندون محل اتصال عضله است که برای خنثی کردن مچ به عقب (به نام اکستنشن مچ) عمل می کند.

بسیاری از افرادی که به آرنج تنیس بازان مبتلا می شوند به گونه ای کار یا ورزش می کنند که شامل حرکت دادن بازوی خود به روشی تکراری است. به عنوان مثال می توان به فعالیت هایی اشاره کرد که شامل:

  • حرکات ظریف و تکراری دست و مچ، مانند استفاده از قیچی یا تایپ کردن.
  • خم کردن مکرر آرنج، مانند نواختن ویولن، بریدن با چاقو یا استفاده از قلم مو.
  • حرکات چرخشی مانند پیچیدن لباس یا استفاده از پیچ گوشتی.
  • انجام ورزش‌های راکتی، مانند تنیس، بدمینتون یا اسکواش (علی‌رغم اینکه آرنج تنیس بازان نامیده می‌شود، ورزش‌های راکتی مانند تنیس تنها در 5 مورد از 100 مورد، علت آن هستند).
  • پرتاب ورزش هایی مانند پرتاب نیزه یا دیسک.

آرنج تنیس بازان نیز ممکن است رخ دهد:

  • پس از ضربه زدن یا ضربه به آرنج.
  • اگر به طور ناگهانی کارهای زیادی را انجام می دهید که به آن عادت ندارید، برای مثال، باغبانی زیاد یا بازی تنیس در تعطیلات.

علل درد در آرنج

توجه به این نکته مهم است که آرنج تنیس بازان صرفا یک «التهاب» تاندون نیست. متخصصان معتقدند در نتیجه استفاده مکرر، که پارگی های میکروسکوپی ناقص التیام یافته در داخل تاندون ایجاد می شود. این منجر به یک فرآیند دژنراتیو (ساییدگی و پارگی) و درد و حساسیت بعدی در خارج از آرنج می گردد.

در حالی که آرنج تنیس البو ممکن است به خودی خود ایجاد شود، دو گروه از افراد به ویژه در برابر ابتلا به این بیماری آسیب پذیر هستند:

شرکت کنندگان ورزشی

ورزشکاران، به ویژه بازیکنان راکت، مستعد ابتلا به آرنج تنیس بازان هستند. حدود یک سوم تنیس بازان آماتور در مقطعی از دوران حرفه ای خود، تنیس البو را تجربه می کنند. علاوه بر ورزش های راکت، تنیس البو در گلف بازان، شمشیر بازان و سایر شرکت کنندگان در ورزش دیده می شود.

کارگران دستی

افرادی که با دستان خود کار می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان هستند. برخی از مشاغل ممکن است بیشتر در معرض ایجاد آرنج تنیس البو قرار داشته باشند، مشاغلی مانند لوله کش، نقاش، باغبان و نجار.

علاوه بر فعالیت هایی که نیاز به گرفتن مکرر دارند، ضربه (به شکل ضربه مستقیم به آرنج که منجر به تورم تاندون می شود) نیز می تواند باعث ایجاد آرنج تنیس بازان شود.

علائم آرنج تنیس باز

شایع ترین علائم آرنج تنیس بازان عبارتند از:

  • درد دردناک یا سوزش در قسمت خارجی آرنج که با گرفتن یا بلند کردن آرنج بدتر می شود.
  • درد از آرنج شروع می شود اما ممکن است به ساعد نیز سرایت کند.
  • قدرت گرفتن ضعیف

درد مرتبط با آرنج تنیس باز معمولا به تدریج شروع می شود، اما ممکن است به طور ناگهانی نیز بروز کند. درد نیز می تواند بسیار متغیر باشد، از بسیار خفیف تا شدید و ناتوان کننده.

تشخیص آرنج تنیس باز

تشخیص تنیس البو از طریق شرح حال پزشکی و معاینه فیزیکی انجام می شود. ممکن است آزمایش‌های اضافی برای رد سایر بیماری‌هایی که باعث درد آرنج می‌شوند، درخواست شود.

علاوه بر آرنج تنیس بازان، چندین علت دیگر برای درد در خارج از آرنج وجود دارد که از جمله آنها می توان به بی ثباتی مفصل، آرتریت آرنج، سندرم تونل رادیال و رادیکولوپاتی گردنی اشاره کرد. این شرایط به طور کلی در صورتی در نظر گرفته می شوند که علائم برای آرنج تنیس بازان معمولی نباشد، یا اگر فردی که احتمال می رود آرنج تنیس باز داشته باشد به درمان پاسخ ندهد.

بهترین متخصص ارتوپد علاوه بر پرس و جو در مورد ویژگی های درد آرنج شما (به عنوان مثال، محل و شدت) در مورد عوامل خطر احتمالی، مانند این نکته که آیا در یک شغل خاص یا فعالیت های مرتبط با ورزش شرکت کرده اید یا خیر از شما می پرسد.

پزشک شما همچنین از شما در مورد سابقه پزشکی شما می پرسد، مانند اینکه آیا سابقه آرتریت روماتوئید دارید یا خیر. همچنین مچ دست شما را حرکت می‌دهد (خم می‌کند و دراز می‌کند) در حالی که بازو و آرنج شما بیرون کشیده شده‌اند تا ببیند آیا این درد شما را افزایش می‌دهد یا باز تولید می‌کند.

چه زمانی باید به یک پزشک مراجعه کرد؟

قبل از شروع هر درمانی باید علائم زیر را با پزشک خود در میان بگذارید:

  • ناتوانی در حمل اشیاء یا استفاده از بازو
  • درد آرنج که در شب یا هنگام استراحت رخ می دهد.
  • درد آرنج که بیش از چند روز ادامه دارد.
  • ناتوانی در صاف یا خم کردن بازو
  • تورم یا کبودی قابل توجه در اطراف مفصل یا بازو
  • هر گونه علائم غیر معمول دیگر
درمان قطعی آرنج تنیس بازان

درمان آرنج تنیس بازان

درمان آرنج تنیس باز مستلزم مراحل ساده و غیر جراحی است و خبر خوب این است که با گذشت زمان کافی، اکثر افراد به خوبی به این درمان ها پاسخ می‌دهند.

درمان های غیر جراحی

برای اکثر افراد، یک یا چند مورد از درمان های زیر برای درمان آرنج تنیس بازان موثر است:

  • استراحت و اصلاح فعالیت: توقف یا محدود کردن قابل توجه فعالیت هایی که باعث تحریک یا تشدید این بیماری می شوند (اغلب برای چند هفته) اولین قدم کلیدی برای بهبودی است.
  • دارو: تحت راهنمایی پزشک خود، مصرف یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) می تواند التهاب و درد را کاهش دهد.
  • بریس: استفاده از بریس آرنج تنیس بازان (باندی که روی پشت عضله ساعد شما درست زیر آرنج شما قرار می گیرد) فشار وارده بر تاندون و عضله را کاهش می دهد.
  • فیزیوتراپی: انجام تمریناتی که باعث کشش و تقویت عضلات ساعد شما می شود و همچنین تکنیک های مختلف مانند ماساژ یخ، گرما یا اولتراسوند به بهبود عملکرد عضلات و سرعت بخشیدن به بهبودی کمک می کند.
  • تزریق استروئید: در موارد خاص، پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد که کورتیزون (داروی ضد التهابی قوی) را در ناحیه نزدیک اپیکوندیل جانبی شما تزریق کند.

معمولا بهتر است درمان را به صورت گام به گام شروع کنید و تنها در صورتی به درمان بعدی بروید که نتواند علائم شما را کاهش دهد. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که از شروع علائم تا رفع علائم در بیشتر بیماران چند ماه طول می کشد. در مورد پوکی استخوان بیشتر بدانید.

عمل جراحی

درصد کمی از بیماران مبتلا به آرنج تنیس بازان در نهایت به درمان جراحی نیاز دارند. به طور کلی، اگر درمان‌های محافظه‌ کارانه‌ تر پس از یک دوره شش تا ۱۲ ماهه مؤثر نباشد، بیماران ممکن است به جراحی فکر کنند.

چه زمانی باید به یک متخصص مراجعه کرد

  • اگر پس از یک تا دو هفته استراحت، درد ضربانی وجود داشت که شما را در شب بیدار نگه می دارد یا متوجه تحلیل رفتن عضلات ساعد خود شدید، به پزشک یا فیزیوتراپ مراجعه کنید.
  • برای تشخیص آرنج تنیس بازان، متخصص ارنوپد شما را معاینه می کند:
  • درد یا حساسیت زمانی که تاندون ها و ماهیچه ها را در استخوان بالای بازو، در خارج از آرنج احساس می کنند.
  • درد در نزدیکی آرنج زمانی که مچ دست به سمت عقب خم می شود یا زمانی که دست را می گیرید (مانند دست دادن).
  • آزمایشات بیشتر، مانند سونوگرافی یا MRI (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) معمولاً انجام نمی شود.

چگونه می توانم از آرنج تنیس بازان جلوگیری کنم؟

جلوگیری از ابتلا به آرنج تنیس بازان ممکن است دشوار باشد و بسیاری از افراد به سختی از انجام فعالیت هایی که باعث آن می شوند دست کشیدند. اقدامات زیر ممکن است به شما در جلوگیری از رشد یا عود آرنج تنیس بازان کمک کند.

به طور کلی

  • از انجام فعالیت هایی که باعث درد می شود خودداری کنید یا راهی برای انجام آن بیابید که باعث افزایش درد نمی شود.
  • عضلات شانه و عضلات ساعد خود را تقویت کنید تا بار را به عضلات بزرگتر منتقل کنید.

اگر آرنج تنیس بازان شما به دلیل یک فعالیت ورزشی تکراری است:

  • برای کمک به بهبود یا اصلاح تکنیک خود، توصیه های مربی را دریافت کنید.
  • قبل از بازی به طور مناسب بدن خود را گرم کنید و به آرامی عضلات بازوی خود را بکشید تا از آسیب دیدگی جلوگیری کنید.
  • از تجهیزات سبک وزن استفاده کنید تا فشار روی تاندون‌هایتان کاهش یابد. در مورد درمان روماتیسم مفصلی بیشتر بدانید.
علائم آرنج تنیس بازان

اگر علائم شما مربوط به کار است

    گزینه های خود را با کارفرمای خود در میان بگذارید.

  • از یک فیزیوتراپیست کمک بگیرید. آنها با شما همکاری خواهند کرد تا استراتژی ها یا راه حل هایی بیابند که به شما امکان می دهد بدون تشدید درد به مسئولیت های خود در محل کار ادامه دهید.
  • ممکن است کارهای دیگری نیز وجود داشته باشد که می توانید در حالی که آرنج شما در حال استراحت است انجام دهید یا ممکن است تغییراتی در نحوه کار شما ایجاد شود که می تواند خطر عود مجدد آن را کاهش دهد.
  • در صورت امکان کارهای متناوب با خواسته های متفاوت روی مچ دست و ساعد انجام دهید و زمانی که مشغول کار هستید به طور منظم استراحت کنید.

 سخن آخر

در حالی که آرنج تنیس بازان یا اپی کندیلیت جانبی یک بیماری دردناک و خسته کننده است، با خیال راحت بدانید که تنها نیستید. این وضعیت شایع است و با زمان و درمان مناسب، اکثریت بیماران بهبود می یابند و تسکین تاندون را تجربه می کنند.

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

درمان آرتروز دست

درمان آرتروز دست

درمان آرتروز دست امروزه با روش های جدید مقدور می باشد. تقریباً از هر پنج نفر در دنیا یک نفر از نوعی آرتریت رنج می‌برد که استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید شایع‌ترین آنها هستند. آرتریت می تواند هر ناحیه...

درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر

درمان دیسک کمر، از جمله مواردی است که افراد با بالا رفتن سن اغلب به دلیل مشکلات ایجاد شده درستون فقرات می توانند از آن استفاده کنند. دیسک کمریکی از این عارضه ها است که بر اثر افزایش سن رخ می دهد....

عوارض تعویض مفصل شانه

عوارض تعویض مفصل شانه

عوارض تعویض مفصل شانه یکی از نگرانی های بسیاری از بیماران کاندیدای این جراحی است. جراحی تعویض مفصل شانه مانند بسیاری از جراحی‌ها، ممکن است با عوارضی همراه باشد. عوارض جراحی تعویض مفصل شانه شامل...

آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه یک روش جراحی موثر است که تحت بیهوشی عمومی و از طریق دو یا سه برش کوچک در قسمت بالای شانه انجام می شود. در این روش یک تلسکوپ کوچک (آرتروسکوپ) در این برش ها قرار داده می شود و می توان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *