ممکن است بر اثر علل مختلف نظیر زانو درد یا پارگی مینیسک زانو به متخصص ارتوپد مراجعه کرده باشید و پزشک انجام عمل آرتروسکوپی جهت تشخیص دقیق به شما توصیه کرده باشد.
می توان گفت که آرتروسکوپی یکی از روش های درمانی و تشخیصی برای درمان آسیب های مفصلی است و کاربرد بسیاری در زمینه تشخیص و مشاهده مشکلات داخل مفصل دارد.
لازم به ذکر است که آرتروسکوپی در تمامی مفاصل قابل انجام است اما بیشترین کاربرد آن در درمان و تشخیص مشکلات مفصل زانو است.
ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در خصوص آرتروسکوپی زانو به شما عزیزان ارائه دهیم پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
آرتروسکوپی زانو
همانطور که گفته شد آرتروسکوپی یک جراحی متدوال در زمینه تشخیص و درمان مشکلات داخلی مفصل است که متخصصان ارتوپد اغلب جهت تشخیص برخی موارد نظیر آرتروز زانو، پارگی مینیسک زانو و پارگی رباط و درمان آنها از این جراحی استفاده می کنند.
همانطور که می دانید برای تشخیص مشکلات مفصلی انجام تصویر برداری توسط اشعه ایکس و ام آر ای صورت می گیرد اما در برخی موارد ممکن است که تشخیص مشکل توسط تصویربرداری به درستی صورت نگیرد، به همین منظور نیز از روش آرتروسکوپی استفاده می شود.
می توان گفت که روش آرتروسکوپی غالبا روشی دقیق تر است که توسط جراحی انجام می شود.
پزشک متخصص ارتوپد با استفاده از جراحی آرتروسکوپی زانو می تواند تمامی قسمت های زانو را مشاهده کند و ضایعات به وجود آمده در این مفصل را تشخص داده و درمان کند.
کاربرد عمل آرتروسکوپی زانو
همان طور که گفته شد آرتروسکوپی زانو یکی از عمل های تشخیصی و درمانی در ناحیه مفصل زانو و مفاصل دیگر است که در ادامه به برخی از کاربرد های آن اشاره می کنیم.
برخی از کاربرد های عمل آرتروسکوپی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- درمان پارگی مینیسک زانو
- تشخیص شکل گیری غیر طبیعی مینیسک زانو
- شل بودن مفصل زانو
- تشخیص شکستگی داخل یا اطراف مفصل زانو
- ترمیم پارگی رباط
- تشخیص علت زانو درد های مداوم
- برداشتن پوشش داخلی ( سینوویوم) مفصل زانو
آرتروسکوپی زانو چگونه انجام می شود؟
آرتروسکوپی یکی از پر کاربرد ترین روش های تشخیصی و درمانی در درمان آسیب های مفصل زانو است و جزء عمل های سرپایی محسوب می شود.
آرتروسکوپی زانو توسط وارد کردن دستگاه آرتروسکوپ به داخل زانو انجام می شود.
درابتدا پزشک متخصص پس از انجام معاینات و بررسی های لازم، جهت تشخیص دقیق تر و درمان مشکل انجام جراحی آرتروسکوپی را تجویز می کند.
در طی جراحی آرتروسکوپی پزشک با ایجاد تعدادی برش کوچک دستگاه آرتروسکوپ را وارد مفصل می کند و توسط آن به مشاهده بخش داخلی مفصل می پردازد و بخش های آسیب دیده را ترمیم می کند.
دستگاه آرتروسکوپ یک لوله فلزی تو خالی است که در انتهای آن یک دوربین جهت مشاهده مفصل قرار گرفته است و تصاویر توسط دوربین به مانیتور منتقل شده و توسط پزشک مشاهده می شود.
پس از وارد کردن دستگاه لاپاراسکوپ به داخل مفصل زانو ، پزشک توسط برش ها و شکاف های ایجاد شده، یک لوله دیگر برای وارد کردن مایعات و محلول آب و نمک ضد عفونی شده یا سالین وارد زانو می کند؛ این کار موجب می شود که پزشک بهتر بتواند زانو را مشاهده کند.
پس از آن در صورت تشخیص مشکل پزشک با وارد کردن ابزاری کوچک از طریق برش ها به داخل زانو به درمان و برطرف نمودن مشکل می پردازد.
پس از انجام اقدامات لازم، پزشک با تخلیه محلول آب و نمک از داخل زانو شکاف ها و برش های ایجاد شده را توسط بخیه می بندد.
لازم است بدانید که این جراحی همواره می تواند با بی حسی موضعی یا بهیوشی کامل صورت بگیرد و این موارد توسط پزشک تعیین می شود.
مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی زانو
همان طور که گفته شد جراحی آرتروسکوپی زانو یک عمل سرپایی محسوب می شود و فرد پس از 1الی 2 ساعت بعد از جراحی ترخیص می شود.
اما لازم است بدانید که جهت بهبودی سریع تر و افزایش روند بهبودی بیمار باید به انجام برخی اقدامات بپردازد که ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم.
مراقبت های لازم بعد از آرتروسکوپی زانو عبارتند از:
- بستن زانو بند در هنگام راه رفتن
- عدم انجام برخی فعالیت ها
- مراقبت از زخم و پانسمان
- قرار دادن کمپرس یخ 24 تا 48 ساعت پس از جراحی جهت کاهش ورم و درد
- قرار دادن پاها بالا تر از سطح قلب در هنگام
- عدم مصرف نوشیدنی های الکلی
- مصرف دارو های تجویز شده توسط پزشک
- فیزوتراپی
- انجام تمرینات توانبخشی
- استفاده از عصا
هزینه عمل آرتروسکوپی زانو
به طور می توان گفت قیمت عمل آرتروسکوپی زانو طبق تعرفه های ثبت شده پزشکی، هزینه بیهوشی و هزینه بیمارستان می باشد.
شما می توانید برای اطلاع از هزینه و قیمت عمل آرتروسکوپی زانو طی مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد، از هزینه های آن مطلع شوید.
0 دیدگاه