دكتر سيد مير منصور موذن جمشیدی » آرتروسکوپی » آرتروسکوپی چیست و چه کاربردی دارد؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

آرتروسکوپی چیست و چه کاربردی دارد؟

به طور کلی می توان گفت که آتروسکوپی  یک وسیله جراحی و یک روش تشخیصی است که اغلب جهت درمان یا تشخیص مشکلات مفصلی استفاده می شود.
متخصص ارتوپد برای تشخیص مشکلات مفصلی در برخی موارد جهت درمان آنها از ابزاری به آرتروسکوپ استفاده می کند و با قرار دادن آن، در بین مفاصل به تشخیص می پرداز.
ممکن است افراد بسیاری دچار مشکلات مفصلی مانند شکستگی مفصل و برخی بیماری ها می شوند که اغلب متخصص ارتوپد در ابتدا به معاینه فیزیکی و عکسبرداری می پردازد و در صورتی که توسط این روش ها مشکل تشخیص داده نشود، پزشک از طریق آتروسکوپی به تشخیص دقیق بیماری می پردازد.
ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات مفیدی را در خصوص آتروسکوپی و نحوه انجام آن به شما ارائه دهیم،  پس در ادامه با ما همراه باشید.

آرتروسکوپی

آرتروسکوپی

همان طور که گفته شد آرتروسکوپی یک روش تشخیصی و درمانی  در مفاصل است که توسط ابزار جراحی به نام آرتروسکوپ انجام می شود.

در حقیقت آرتروسکوپی Arthro scopy در اصطلاح به معنی دیدن است؛ زیرا که توسط آرتروسکوپ به مشاهده بین مفاصل و مشکلات موجود، پرداخته می شود و پزشک می تواند برای درمان و تشخیص مشکلات مفصلی از این روش کمک بگیرد و برای درمان و انجام جراحی اقدامات لازم را در پیش بگیرد.

همچنین آرتروسکوپی برای درمان پارگی لیگامان ها در مفصل شانه و زانو و همچنین برای درمان غضروف های آسیب دیده نظیر  پارگی مینیسک زانو  انجام می شود.

در واقع آرتروسکوپی هنگامی انجام می شود که تشخیص بیماری و مشکلات در مفصل، توسط روش های تشخیصی دیگر نظیر ام آر ای و سی تی اسکن امکان پذیر نیست.

نحوه انجام آرتروسکوپی

اگر بخواهیم به طور دقیق در خصوص آرتروسکوپی بگوییم باید گفت که آرتروسکوپ از یک لوله فلزی تو خالی تشکیل شده است که به طور تقریبی این میله به اندازه یک نی است.

در انتهای میله آرتروسکوپ، یک دوربین برای فیلمبرداری و تصویر برداری از دورن مفصل ها وجود دارد.

برای انجام آرتروسکوپی در ابتدا متخصص  ارتوپد با ایجاد یک شکاف چند میلمتری، لوله آرتروسکوپ را وارد فضای مفصل کرده و توسط آن تصاویر دفضای داخل مفصل بر روی مانیتور منتقل شده و پزشک توسط ان مفصل را مشاهده می کند.

در طی جراحی آرتروسکوپی در صورت نیاز به اقدامات درمانی، پزشک با ایجاد شکاف های دیگر، ابزار های جراحی را وارد مفصل کرده  و به درمان ضایعات درون مفصلی می پردازد.

همچنین لازم به ذکر است که اغلب جراحی آرتروسکوپی به عنوان یک جراحی سرپایی شناخته شده و مدت زمانی کوتاه دارد و پس از آن فرد نیاز به بستری ندارد.

همچنین در طی انجام آرتروسکوپی با ایجاد یک شکاف دیگر و وارد کردن یک لوله باریک، مقداری مایعات به داخل مفصل منتقل می شود تا مایعی شفاف جایگزین مایع کدر داخل مفصل شده و مفصل به طور واضح دیده شود و همچنین حجم مفصل افزایش پیدا کرده و اجزای آن از یک دیگر فاصله پیدا کنند تا پزشک به راحتی بتواند به  تشخیص مشکل بپردازد.

جراحی آرتروسکوپی تقریبا 30 تا 60 دقیقه به طول می انجامد و فرد در ابتدا بیهوش شده و پس انجام جراحی و اتمام آن، شکاف های ایجاد شده بخیه شده و پانسمان می شوند.

نحوه عمل آرتروسکوپی

آرتروسکوپی چه کاربردی دارد؟

همان طور که در مقاله بالا گفته شد، آرتروسکوپی اغلب برای درمان و تشخیص برخی موارد در مفاصل انجام می شود و می تواند کاربرد های متفاوتی داشته باشد.

برخی از موارد انجام آرتروسکوپی عبارتند از:

  • درمان پارگی لیگامان شانه
  • ترمیم و خارج کردن غضروف آسیب دیده
  • ترمیم و بازسازی رباط صلیبی قدامی زانو
  • خارج کردن بافت ملتهب
  • خارج کردن استخوان آزاد در مفاصل
  • درمان سندروم کانال کارپ
  • تشخیص مشکلات و ضایعات مفصلی در مفصل های زانو، شانه، آرنج، مچ دست و مچ پا
  • شکستگی

 

مزایا و معایب آرتروسکوپی

می توان گفت که یکی از مزایای آرتروسکوپی، ساده بودن جراحی و روند درمانی است و همچنین دوره نقاهت کوتاه و درد کم نیز می تواند از مزایای این جراحی باشد که می تواند برای درمان برخی موارد بسیار کمک کننده و کاربردی باشد.

به طور کلی می توان گفت که جراحی آرتروسکوپی همواره مانند اغلب جراحی ها و روش های تشخیص مزایا و معایبی دارد و اگر به درستی انجام نشود می تواند با برخی عوارض جانبی همراه باشد.

برخی از عوارض آرتروسکوپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت
  • تورم
  • خونریزی
  • آسیب

هزینه عمل آرتروسکوپی 

لازم به ذکر است که هزینه عمل آرتروسکوپی بسته به شرایط بیمار، دستمزد متخصص ارتوپد، پزشک بیهوشی و هزینه کلینیک وبیمارستان، هزینه متفاوتی دارد و برای اطلاع ازهزینه این عمل  باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

 

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

بهترین متخصص ارتوپد در شهرک غرب تهران

بهترین متخصص ارتوپد در شهرک غرب تهران

جراحی ارتوپدی یک روش پیچیده و پیشرفته است که فقط باید توسط جراح ارتوپد مجرب و آموزش دیده انجام شود. دکتر میر منصور موذن جمشیدی بهترین جراح ارتوپد در شهرک غرب هستند و دارای صدها جراحی موفق و بیمار...

جراحی تعویض مفصل شانه

جراحی تعویض مفصل شانه

تعویض مفصل شانه نوعی عمل جراحی است که به نام آرتروپلاستی معروف است. گاهی بر اثر آسیب دیدگی هایی که برای مفصل شانه رخ می دهد، درد های شدیدی در این ناحیه ایجاد شده که برای بهبودی نیازمند درمان می...

عقب زدگی زانو و راه های درمان آن چیست؟

عقب زدگی زانو و راه های درمان آن چیست؟

به خم شدن بیش از حد زانو به سمت عقب که باعث تغییر شکل زانو می گردد، عقب زدگی زانو یا برگشت زانو گفته می شود. این عارضه منجر به دفرمگی زانو می گردد و می تواند روی عملکرد و دامنه حرکتی بیمار تاثیر...

آرتروسکوپی لگن در تهران و زنجان

آرتروسکوپی لگن در تهران و زنجان

آرتروسکوپی لگن عملی است که با ایجاد برش های کوچکی در اطراف مفصل ران و با استفاده از یک دوربین کوچک مخصوص انجام می شود که به این ترتیب پزشک می تواند اطراف لگن را به خوبی و با دقت ببیند. همچنین ممکن...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *