دكتر سيد مير منصور موذن جمشیدی » مفصل لگن » آرتروز لگن از دلایل تا علائم
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

آرتروز لگن از دلایل تا علائم

قبل از توضیح در مورد آرتروز لگن باید اشاره کنیم مفصلی است که شامل یک توپ و یک کاسه می‌باشد که هر دوی آنها از استخوان ساخته شده و با غضوف پوشیده شده است. در حالت کلی غضروف ها به مفصل اجازه می‌دهند تا صاف و بدون درد حرکت کنند و اگر غضروف های ناحیه ران، لگن یا باسن تحلیل برود درد و خشکی مفصل را به همراه خواهد داشت که با گذشت زمان هم بدتر می شود.

علائم و نشانه های آرتروز لگن

از مهم ترین دلایل آرتروز لگن

دقت داشته باشید که بروز چنین مشکلی دلیل مشخصی ندارد ولی برخی از شرایط احتمال ابتلا به این بیماری را چند برابر می کند که از مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • داشتن سابقه خانوادگی
  • اضافه وزن
  • آسیب های قبلی
  • افزایش وزن
  • شکل گیری نامناسب مفصل لگن

علائم آرتروز لگن

همانظور که می دانید بروز هر گونه بیماری یا مشکلی در بدن همراه با علائم و نشانه های می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✳️ خشکی مفاصل باسن و ران که در زمان راه رفتن و حتی بیدار شدن از خواب

✳️ صدا دادن استخوان و مفاصل

✳️ بروز درد در مفاصل که بیشتر در زمان انجام فعالیت خود را نشان می دهد.

✳️ کاهش دامنه حرکتی مفاصل

✳️ تورم ناحیه لگن

تمامی موارد ذکر شده از نشانه های بارز آرتروز لگن است که در صورت مشاهده بایستی حتما به بهترین متخصص ارتوپدی در تهران مراجعه نمایید تا معاینات اولیه برروی شما انجام داده شود.

راه های تشخیص آرتروز لگن

برای شناخت بیماری و ارائه راههای موثر درمانی علاوه بر گرفتن اطلاعات از بیمار، پزشک متخصص باید راههای دیگری را نیز برای اطمینان یافتن از بیماری و مسیر درمانی آن انجام دهد.

  • اولین قدم و بهترین روش برای شناخت این بیماری گرفتن عکس رادیولوژی از ناحیه دارای مشکل است، چرا که در عکسبرداری به خوبی وضعیت استخوان‌ها نشان داده می شود و مشکلات پیش آمده در لگن، تحت بررسی قرار می گیرد.
  • راه بعدی که پزشک برای تشخیص بیماری به کار می بندد، انجام سی تی اسکن است، چرا که در این روش اگر مفصل، شکل غیرمعمول به خود گرفته باشد، سی تی اسکن، راهی عمیق و بسیار موثر برای تشخیص بیماری به شمار می آید.
  • انجام ام آر آی برای تشخیص تخصصی تر نیز بسیار موثر است، چرا که این روش فعل و انفعالاتی که بروی ماهیچه و تاندون های ناحیه لگن اتفاق افتاده است را به طور کامل نشان می دهد. این راه به ویژه برای تشخیص در مورد بیمارانی که در وضعیت دردناکی به سر می برند، بسیار الزامی می باشد.

📌 نکته: این راهی که برای تشخیص بیماری در ادامه نام می برم، اغلب باعث تعجب بسیاری از بیماران می شود. اما اگر بیمار در پی آرتروز لگن، به عفونت یا رماتیسم مفصلی دچار شده باشد، آزمایش خون راهی برای تشخیص عفونت و چگونگی پیشرفت این بیماری به حساب می آید.

روش های درمان آرتروز لگن

درمان آتروز لگن

براساس شدت درد و بیماری توسط متخصص ارتوپدی درمان تشخیص داده می شود که انتخاب نوع آن در هر فردی می تواند کاملا متفاوت باشد.

✳️ نوع خفیف

اگر آرتروز لگن، دردهای خفیف را داشته باشد و محدودیت حرکتی زیادی برای بیمار نداشته باشد، پزشک، دارو های را به بیمار تجویز میکند تا علاوه بر کاهش درد و تورم، حرکت را برای بیمار آسانتر کند، البته مصرف مواد غذایی هم می تواند در کاهش درد آرتروز بسیار موثر باشد ولی بایستی حتما این رژیم با در نظر گرفتن سن، جنسیت و شرایط بدنی فرد انتخاب شود.

همچنین انجام ورزش های کششی و تقویتی در طولانی مدت و اگر در آب هم انجام شود می تواند به بیماران کمک بسیار زیادی کند ولی بایستی حتما با مشورت پزشک متخصص انجام داده شود چرا که هر گونه فعالیت بدنی اشتباه می تواند خطرناک باشد.

📌 نکته: در برخی از موارد که درد و خشکی در مفصل لگن، راه رفتن را برای بیمار بسیار دشوار و حتی غیرممکن ساخته است، می‌توانند با مشورت پزشک خود از وسیله‌ای استفاده کنند که وزن شان را از روی مفصل لگن کم کرده و به بیمار کمک می‌کند، در انجام حرکات خود راحتی بیشتری داشته باشد البته که انتخاب درست و استفاده از وسایلی نظیر چوب دستی زیر بغل، عصا یا واکر مناسب زیر نظر پزشک مربوطه باید انجام شود.

✳️ نوع پیشرفته

اگر تمامی راه حل های فوق در بیماران مثمرثمر نبود و یا زمانی در مورد بیماری خود، آگاهی پیدا کرده بودند که به آرتروز پیشرفته مفصل لگن دچار شده بودند، بهترین راه پیشنهادی، جراحی می باشد. این جراحی اگر به دست متخصص ماهری سپرده شود نتایج خوبی به همراه دارد و میزان رضایتمندی بالایی در بیماران به دنبال دارد.
اگر عمل تعویض مفصل لگن بر روی بیمار انجام شود اولین توصیه ای که پزشک معالج به ایشان می کند استراحت در هفته های ابتدایی بعد از عمل است همچنین انجام تمرینات کمکی برای شروع حرکت بعد از گذراندن دوران نقاهت نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد.

سوالات متداول

درمان قطعی برای درمان آرتروز لگن چیست؟

خط اول درمان آرتریت لگن شامل اصلاح فعالیت و سبک زندگی، مصرف داروهای ضد التهابی و کاهش وزن است. کاهش وزن با کاهش نیروی وارد شده به مفصل ران کمک می کند. تمام افرادی که به این بیماری دچار هستند باید بدن خود را بشناسد، کنار گذاشتن فعالیت هایی که درد را بیشتر می کند از موارد ضروری است که باید در صورت ابتلا به این عارضه به آن توجه شود.

آیا آرتریت مفصل ران بدون جراحی بهبود می یابد؟

هنوز هیچ درمانی برای آرتریت وجود ندارد، اما درمان های زیادی به منظور تسکین درد بیمار وجود دارد. این درمان ها می تواند کیفیت زندگی بیمار را بهبود بخشد.

آیا آرتریت لگن قابل درمان است؟

برای آرتروز لگن درمانی وجود ندارد و عوارض این عارضه معمولا با افزایش سن بیشتر می شود. این عارضه در مراحل پیشرفته ممکن است برای همیشه به ران آسیب برساند. این عارضه در افراد با سن بالاتر بیشتر از افراد در سن پایین رایج می باشد.

در صورت ابتلا به آرتریت مفصل ران باید از چه ورزش هایی اجتناب کرد؟

تمرینات هوازی سبک مانند پیاده روی و دوچرخه سواری سبک ممکن است به بهبود تحرک و حرکت مفاصل در افراد مبتلا به آرتریت لگن کمک کند. با این حال، افراد باید از تمرینات هوازی با تاثیر بالا، که شامل دویدن و طناب زدن است، اجتناب کنند. شایان ذکر است که در صورت انجام هر گونه تمرین ورزشی لازم است که با متخصص مشورت نمایید.

چه چیزی آرتریت مفصل ران را بدتر می کند؟

درد آرتریت مفصل ران می تواند به دلیل فشار بیش از حد یا انجام حرکات تکراری شعله ور شود. در صورتی که به این عارضه دچار هستید، توصیه می گردد که از انجام فعالیت ناگهانی که منجر به ایجاد فشار روی مفاصل می گردد، خودداری شود. زیرا این موارد باعث تشدید درد می شود.

آیا می توانید با آرتریت لگن یک زندگی عادی داشته باشید؟

آرتروز لگن می تواند زندگی روزمره شما را محدود کند، اما با انجام درمان مناسب می توان درد بیمار را کاهش داد. مفصل ران دومین مفصل تحمل کننده وزن است و بعد از زانو در رتبه دوم تحمل وزن بدن قرار دارد.

آیا آرتریت مفصل ران می تواند شما را از راه رفتن باز دارد؟

آرتریت هیپ می تواند باعث درد و سفتی در ناحیه کشاله ران، قسمت خارجی ران و باسن و همچنین مشکلات حرکتی شود. زندگی با آرتریت لگن می تواند دشوار باشد. بسیاری از افراد مبتلا به ورم مفاصل در جابجایی با مشکل مواجه هستند که این امر انجام فعالیت های روزمره مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها را دشوار می کند.

آیا آرتروز لگن می‌تواند تشدید شود؟

بله، آرتروز لگن ممکن است با گذشت زمان تشدید شود و علائم بیشتری را نشان دهد. عواملی مانند فعالیت بیش از حد، آسیب جدید، عفونت و چاقی می‌توانند به تشدید علائم آرتروز لگن منجر شوند.

در نهایت….

آرتروز لگن یکی ازبیماری های شایع در غضروف مفصل لگن است که بنا به دلایل مختلفی ایجاد می شود که در مورد تمامی این موارد به طور کامل و مفصل صحبت کردیم دقت داشته باشید که در صورت مشاهده هریک از علائم و نشانه ها بایستی حتما به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید اگر هر سوال دیگری در مورد این موضوع دارید حتما در بخش انتهایی مقاله مطرح نمایید.

دکتر سید منصور موذن جمشیدی

دکتر سید میر منصور موذن جمشیدی

دکتر میرمنصور موذن جمشیدی در سال ۱۳۷۸ در رشته پزشکی دانشگاه شیراز پذیرفته شدند. ایشان همچنین در سال ۱۳۸۷ با رتبه ۲۲ در رشته جراحی ارتوپدی دانشگاه تهران وارد دوره تخصص شدند. دکتر موذن جمشیدی در سال ۹۷ تنها پذیرفته فوق تخصصی جراحی لگن و ران و تعویض مفصل در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. شایان ذکر است که در ایران سالی یک پذیرفته برای تحصیل در این رشته مجاز می باشد. ایشان عضو انجمن جراحان لگن ایران، عضو انجمن جراحان لگن اروپا و دارای برد جراحی لگن ایران در دو سال پیاپی هستند.
برچسب ها:

مقالات مرتبط

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن درواقع جزء مهم ترین نکات بعد از عمل محسوب می شود دقت داشته باشید که در سه ماه اول بعد از جراحی احتمال در رفتگی مفصل بسیار زیاد است ولی بعد از این زمان به دلیل تشکیل...

جراحی تعویض مفصل لگن در تهران

جراحی تعویض مفصل لگن در تهران

استخوان لگن با توجه به نقشی که به عنوان نقطه تکیه گاه و اتصال بدن ایفا می کند و هم چنین داشتن عروق خونی و رشته های عصبی فراوان از اهمیت زیادی برخوردار است. مفصلی که لگن را به پاها متصل می کند، مفصل...

دکتر پنجه طلا جراحی لگن

دکتر پنجه طلا جراحی لگن

زمانی که دچار مشکل اسکلتی عضلانی یا لگن می شوید یا آسیبی می بینید که بر استخوان ها، مفاصل، رباط ها یا غضروف شما تأثیر می گذارد، مراجعه به بهترین پزشک ارتوپد می تواند کمک زیادی به شما بکند. مراجعه به...

سوالات متداول تعویض مفصل لگن

سوالات متداول تعویض مفصل لگن

امروزه یکی از جراحی رایج جراحی تعویض مفصل لگن است. با کمک این جراحی می توانید مفاصل آسیب دیده به دلیل سن، تصادف یا هر دلیل دیگری را به صورت موثر درمان نمود. بر عکس تصور بسیاری از افراد جراحی تعویض...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *